mandag 9. februar 2009

Terje Forsberg - mannen som ble et lykkelig barn
På lørdag hadde hele Framnes skolelørdag. Vi skulle få besøk av foredragsholderen Terje Forsberg. Det tok ham ca 10 min å trollbinde hele auditoriet.
Terje ble født i desember 1950, men ifølge ham selv ble han først født i 1970. Det var da han møtte Gud for første gang.

I min oppvekst svikta alle rundt meg. Jeg var som en katt som ingen eide. Min far var alkoholiker og voldelig. Jeg ble mobba på skolen og hadde ingen venner. Vi flytta mye, gikk lite mat og holdt på å fryse i hjel.

På barneskolen ble jeg erklært evneveik av en lærer. Det fulgte meg gjennom hele skolegangen. 20 år gammel var jeg et vrak, og kunne verken lese eller skrive. Men det skulle vise seg at læreren tok feil.

Høsten 2003 fikk Terje Forsberg billighetserstatning fra Staten for tapt barndom. Han hadde da fullført videregående opplæring. I dag jobber Forsberg i skolen, og er en ettertraktet foredragsholder.

Aldri for sent å bli et lykkelig bran er Terjes livshistorie slik han selv har skrevet den. Her vil alle ha noe lære. Omsorssvikt er synlig - for dem som våger å se.

Dette står bak på boka til Forsbergs selvbiografi Aldri for sent å bli et lykkelig barn, en bok som anbefales alle å lese! (Jeg har selv ikke rukket å lese eksemplaret jeg kjøpte, men går ut ifra at den er minst like bra som foredraget.) Historien hans er det sterkeste vitnesbyrdet jeg noen gang har hørt, og mye av det han sa vil jeg nok huske for alltid. Spesielt en ting var utrolig sterkt, og det var at han sa at dette også kunne skjedd i dag. Dette har fått meg til å bli enda mer bevisst på at vi må ha omsorg for hverandre, og også for de som ikke er like snille med oss tilbake! ALLE trenger omsorg!
8 kommentarer:

malene sa...

ja! fikke skikkelig lyst å bare gå ut i verden og være god etter dette! uansett kor mye drit ein får slengt tilbake.. (som kanskje ikkje vise seg å være meint som drit..(?)
Sterkt va dette her i alle fall!

Marit sa...

Ja, jeg ble også grepet av en helt ubegripelig lyst til å gjøre noe godt for alle de som var i samme situasjon som ham. Jeg håper jeg får være med på å utgjøre en forskjell.

Stå på Malene! =)

Linn sa...

Utrulig sterk historie! Om koss Gud kan forandra og situasjonen snu frå nattt til dag..
Som du sei; me vart trollbundne med ein gong! Har aldri fulgt så godt med i det auditoriet!
For ein mann og for ein Gud!! ;P

DET ER ALDRI FOR SEINT!:D:D
Eg blir så glad av å tenka på det!
2.klasse vgs føles litt seint å begynna på dans, men det er det jo ikkje! Tenk gleda me har fått(iallfall eg) av det!..
Er så glad du er med på dans Marit!! Du er topp:D og eg e glad du er DEG<33

Marit sa...

Så koselig å høre^^ Er utrolig glad for at du fikk meg med Linn! Gleder meg til dansinga i morra=)
God bless you<3

Marita sa...

Trur skjelden så mange har sitte så stille så lenge i auditoriet på Framnes. Det var verkeleg interessant og sterkt å høyre på! Utruleg bra at han reiser rundt og formidlar historia si - heilt sikkert mange som treng å høyra dette! Det er ganske ufatteleg å tenkje på at ein mann så full av glede og kjærleik har vore gjennom alt det han har opplevd. Her er det berre ein ting å sei; Gud er god.

Marit sa...

Sier bare: Amen!

Anonym sa...

Hei!
Jeg har hørt om boken "Aldri for sent å bli et lykkelig barn"Men aldri lest boken!Men det er ingenting som heter "Aldri for sent" Fordi det betyr noe som vil eksistere evig her på jorden,av våre valg!Men vi lever ikke evig her på jorden,og lar man alle sjangser gå en forbi,og dør av en sykdom eller ulykke,er det for sent!
Lurer på hvem som oppfant uttrykket "Aldri for sent?
Hilsen Elisabeth.

elshavjeta sa...

DET ER ALDRI FOR SEINT!:D:D
Eg blir så glad av å tenka på det!
2.klasse vgs føles litt seint å begynna på dans, men det er det jo ikkje! Tenk gleda me har fått(iallfall eg) av det!..
Er så glad du er med på dans Marit!! Du er topp:D og eg e glad du er DEG<33
Det er ikke noe som heter "Aldri for sent!"Linn!Det betyr at vi kan alle sjangsene gå oss forbi,uten å gjøre noe med det,fordi det er evig liv på jorden!Slik er det ikke!Etter døden er alt for sent! Det er bare når vi lever,vi må gripe sjangsene før det er for sent!